Reprezentativac Venecuele
198

FK Sarajevo dovodi igrača koji je prije sedam godina u Premiership stigao za 10,6 miliona eura

K. H.
Adalberto Peñaranda u dresu reprezentacije Venecuele (Foto: EPA-EFE)
Adalberto Peñaranda u dresu reprezentacije Venecuele (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Venecuele Adalberto Penaranda, nogometaš koji je 2016. godine prodan engleskom Watfordu za 10,6 miliona eura, postat će novi nogometaš FK Sarajevo, javljaju mediji iz Venecuele.

Ovaj 26-godišnji napadač će, prema pisanju tamošnjih medija, u ponedjeljak 26. juna doći u glavni grad BiH, kako bi potpisao ugovor s Bordo timom.

Navodi se da je ovaj nogometaš imao ponudu da karijeru nastavi u MLS ligi, no da je želio ostati u Evropi i zaigrati u evropskom takmičenju, pa će mu Sarajevo biti odlična prilika da se dokaže.
Sarajevo bi bilo njegov deveti evropski klub, nakon što je 2015. godine iz Deportiva La Guaira stigeo u italijanski Udinese. Odmah je posuđen Granadi, a u februaru 2016. godine Udinese ga je prodao Watfordu za 10,6 miliona eura, iako je tu sezonu ostao na posudbi u Granadi.

Nakon toga, opet se vratio u Udinese na posudbu i nije mogao nikako da pronađe sredinu u kojoj će igrati u kontinuitetu, naredne sezone je već otišao u Malagu, pa u Eupen, zatim CSKA Sofiju i Las Palmas, a nakon što mu je ugovor s Watfordom istekao, otišao je u portugalsku Boavistu.

Ni u posljednjem klubu se nije proslavio, jer zbog kazne o zabrani transfera ovaj portugalski tim ga nije mogao registrovati i nije odigrao nijedan meč za njih, pa će u Sarajevo doći kao slobodan igrač. Za A reprezentaciju Venezuele je do sada skupio 21 nastup. Trenutna vrijednost mu se procijenjuje na 400.000 eura.

Sarajevo će prvi meč u Evropi igrati 13. jula na stadionu Ramaz Shengelia u Kutaisiju, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije, 20. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.