Saznaje Klix.ba
324

FK Sarajevo dobio pojačanje iz Kolumbije, zvijezda Liverpoola ga preporučila Mirviću

D. P.
Viveros, Diaz i Mirvić (Foto: Klix.ba)
Viveros, Diaz i Mirvić (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo dogovorio je novo veliko pojačanje tima s Koševa. Kako saznaje portal Klix.ba, jutros su dogovoreni svi detalji pa će nova akvizicija Sarajeva biti Kolumbijac Kevin Viveros.

Ovaj mladi kolumbijski nogometaš igra na poziciji desnog krila, a pokriva i poziciju napadača. Na Koševo stiže iz venecuelanskog Caraboba kojem će, kako je dogovoreno, Sarajevo platiti obeštećenje.

Radi se o brzom i eksplozivnom igraču koji se ne boji preuzeti odgovornost i sigurno će biti veliko pojačanje za tim Mirze Varešanovića.

Zanimljivo je da je u cijeloj priči posredovala zvijezda Liverpoola Luis Diaz, inače Mirvićev prijatelj kojeg su Redsi prije godinu i po platili oko 50 miliona eura Portu.

Upravo na njegov prijedlog, Viveros se našao na radaru prvog čovjeka FK Sarajevo, a ovim transferom Sarajevo otvara tržište Južne Amerike, što bi u budućnosti mogla biti i praksa.

Kada je novi igrač Sarajeva u pitanju, mladi Viveros rođen je 2000. godine u kolumbijskoj Buonaventuri. Zabilježio je jedan poziv u U-20 reprezentaciju Kolumbije, ali nikada nije debitovao. Trentuna vrijednost prema Transfermarktu mu je 750.000 eura.