Nogomet
1

FK Olimpic: U sezoni koja traje zakinuti smo za najmanje 12 bodova

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Fudbalski klub Olimpic oglasio se saopćenjem u kojem ističe kako želi upozoriti javnost na događaje u Premijer ligi BiH.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
“Fudbalski klub Olimpic se bori s problemima oko infrastrukture, čini sve da bi iznašao mogućnosti, investira se novac, a onda nailazimo na zidove koje kao mali klub ne možemo preskočiti. To što nemamo veliki broj navijača, to što postojimo 20 godina, jeste hendikep, ali hendikep s kojim se možemo nositi samo na način da pružamo dobre igre i osvajamo bodove. A da bi osvajali bodove potrebno nam je da nam se da mogućnost da to izborimo na terenu”, kaže se u saopćenju.

Klub ističe kako iza sebe nema politiku narod, niti su dio “jednog tora”, te da nemaju svoje medije.

“Možda baš zbog toga možemo izaći u javnost i reći istinu, pogledati svakoga u oči i uprijeti prstom u neregularnosti u našem fudbalu, ali možda baš zbog nikada nećemo biti dio igre “po ključu””, kažu iz Olimpica..

U saopćenju ističu kako su u sezoni koja traje zakinuti za najmanje 12 bodova, jer, kako oni smatraju, “najlakše je napraviti križaljku da se mali klub, u kojem igraju Bošnjaci, Srbi i Hrvati gurne dalje od uspjeha, a da se to na ovaj ili onaj način omogući nekome drugom”.

“Ovakav razvoj situacije osjetili smo na našoj koži i u prošloj sezoni, ali smo prešutjeli sve sudijske nepravde.

Nećemo ulaziti pojedinačno u svaku pljačku na štetu Olimpica. Otimanje bodova jednom malom klubu je posebno intenzivirano u proljetnom dijelu prvenstva i ovog puta najavljujemo da smo odlučniji nego ikada da tome stanemo u kraj. Sigurno je da kao što to nismo radili do sada, ni ovog puta nećemo prihvatiti igru reketiranja. Nikoga nećemo potkupiti, nikome nećemo platiti da dođemo do bodova, ali nećemo dopustiti da nam više niko otima bodove. I nakon današnje očigledne pljačke na terenu u režiji sudaca, želimo obavijestiti javnost da smo službena lica ispratili na prijateljski način i da smo ostali dostojanstveni”, navodi se u saopćenju.

Na kraju ističu da će u slučaju bilo kakve nepravde na štetu kluba u narednom periodu, bez ikakve najave bilo kome, prestati igrati utakmice Premijer lige BiH, a sve ugovore i registracijske knjižice igrača predati u NS BiH.

“Ukoliko do toga dođe, imat ćemo obavezu da o razlozima upoznamo samo nadležne ograne UEFA i FIFA. Još želimo naglasiti da ovim nikako ne želimo amnestirati naše igrače i stručni štab za postignute rezultate, ali da sve ono što je van fudbala nećemo dopustiti”, zaključuje se u saopćenju FK Olimpic.