Nogomet
1

FK Olimpic pobjedom počeo pripreme u Antaliji

FENA
Foto: Arhiv/FK Olimpic
Foto: Arhiv/FK Olimpic
Fudbaleri Olimpica pobjedom su otvorili pripreme u Antaliji. Olimpic je sa 3:2 bio bolji od južnokorejskog prvoligaša Gyeongnama.

Kako je saopćeno iz ovog kluba, bila je to dobra i za oko dopadljiva utakmica sa pregršt prilika i čak pet postigntih golova.

Vukovi su protiv sebe imali jednu izuzetno brzu i tehnički potkovanu ekipu ali su na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Strijelci za Olimpic bili su Zajko Zeba iz jedanaesterca, te Dženan Durak i Zoran Kokot.

Trener Olimpica Faik Kolar u prvom poluvremenu šansu je dao sljedećim igračima: Dino Hamzić, Sedin Torlak, Bojan Regoje, Jadranko Bogičević, Kenan Handžić, Filip Arežina, Amar Rahmanović, Haris Duljević, Zajko Zeba, Dalibor Pandža i Sulejman Smajić dok su u drugom dijelu zaigrali: Semir Lakota, Mirza Rizvanović, Josip Sesar, Dženan Durak, Zoran Kokot, Safet Šivšić i Amer Gojak.

Nakon prve pobjede na pripremama, trener Olimpica, Faik Kolar istakao je zadovoljstvo izdanjem svojih igrača.

"Mislim da se u ovoj utakmici osjetio mali umor mojih igrača nakon uvodnog dijela priprema u Sarajevu i promjene podloge. Za protivnika smo imali Gyongnam koji je izuzetno brza ekipa što krasi sve timove iz tog dijela svijeta. Oni su do sada odigrali već šest pripremnih utakmica a između ostalog pobjedili su i splitski Hajduk sa 2-0, dok su od ekipa sa našeg regiona igrali sa Partizanom i izgubili sa 2-1. Sve u svemu, zadovoljan sam izdanjem mojih igrača i time kako su odgovorili na postavljene zadatke, naroočito sam zadovoljan zbog igre u drugom poluvremenu i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu naša igra biti sve bolja", kazao je Kolar.

Na ovoj utakmici pravdu je dijelila ruska sudijska trojka sa FIFA-ine liste.