Pozitiva(c) dana
0

FK Borac - jesenji prvak BiH, sasvim zasluženo

Sarajevo-x.com
Nogometaši banjalučkog Borca jesenji su prvaci BiH, sasvim zasluženo. U petnaest odigranih utakmica deset puta su pobijedili, triput su remizirali, a izgubili su dvaput, od Širokog Brijega kao domaćini, te u posljednjem kolu u gostima kod Leotara.

O kako se kvalitetnoj ekipi radi, Banjalučani su najbolje pokazali rezultatima u susretima sa najbližim pratiocima na tabeli, Sarajevom i Željezničarom, koji zaostaju po pet bodova.

Borac je na Koševu slavio s 1:0, a isti rezultat mu je bio dovoljan da zabilježi pobjedu na svom stadionu protiv Željezničara. Željo je Banjalučane, doduše, izbacio iz Kupa BiH, i to još u osmini finala.

Široki slavio protiv Budućnosti, Borac jesenji prvak

Osvajali su nogometaši Borca bodove na gostovanjima, što nije tako česta pojava u Premijer ligi BiH, a pobjeđivali su pošteno i zasluženo. To se možda ponajbolje pokazalo i prilikom njihovog gostovanja u Trebinju u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva, kad su za protivnika imali ekipu Leotara. Borac je vodio 1:0 skoro do kraja utakmice. Kad je "zamirisalo" da im je Leotar prepustio bodove kako bi napravili što veću razliku u odnosu na pratioce pred nastavak prvenstva, Trebinjci su u samo tri minute preokrenuli rezultat i slavili s 2:1.

U vrijeme kad su u krizi mnogi klubovi u BiH, poput Sarajeva, Čelika, Zrinjskog i Veleža, Borac se potvrdio kao dobar kolektiv. I u prošloj sezoni za titulu su se borili skoro do samog kraja prvenstva, a za utjehu su uzeli Kup BiH.

Neko će reći da njihovi rezultati i nisu neko čudo, jer imaju podršku vlasti i Grada Banje Luke, no barem su opravdali uloženi novac. Čestitke!