Serie A
0

Fiorentina deklasirala Romu, Pjaniću 70 minuta igre

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Rome, bh. reprezentativca Miralema Pjanića, poraženi su u okviru 14. kola Serie A na gostovanju kod Fiorentine rezultatom 3:0.

Domaćini su u prvom poluvremenu odradili veći dio posla postigavši dva gola. Mreža Rome se zatresla već u 17. minuti zahvaljujući penalu koji je uspješno realizirao Stevan Jovetić.

Pred kraj prvog dijela utakmice Alessandro Gamberini je povećao vodstvo svoje ekipe na 2:0 golom glavom. Bh. reprezentativac je u 31. minuti imao dobru priliku, ali je njegov udarac blokiran.

U drugom poluvremenu susreta obje ekipe su imale nekoliko poluprilika, ali bez uspješne realizacije do pred kraj susreta kada je sudija Antonio Damato dosudio penal u korist Fiorentine.

Santiago Silva je zabio i Fiorentina je postigla konačnih 3:0. Roma je na kraju susreta ostala sa 8 igrača jer su čak trojica nogometaša zaradila crvene kartone, Juan i Bojan, dok je Gago dobio dva žuta.

Pjanića je u 70. minuti zamijenio Fabio Simplicio.

Fiorentina je sa nova tri boda stigla do 10. mjesta na prvenstvenoj tabeli sa 16 bodova, dok su Rimljani novim porazom, šestim u ovoj sezoni ostali na 8. poziciji sa 17 bodova.