Nije izdržao
92

Finski golman nakon pobjede protiv Zmajeva provocirao Edina Džeku

Klix.ba
Hradecky nije imao puno posla (Foto: H.B./Klix.ba)
Hradecky nije imao puno posla (Foto: H.B./Klix.ba)
Golman finske reprezentacije Lukas Hradecky nije bio previše zaposlen u sinoćnjoj pobjedi (2:0) protiv selekcije Bosne i Hercegovine, a nakon utakmice je pohvalio učinak štopera svoje ekipe.
Naime, Paulus Arajuure i Joona Toivio su u potpunosti zaustavili bh. ofanzivce na čelu s kapitenom Edinom Džekom, a bh. selekcija je stigla uputiti samo jedan šut u okvir gola, koji je završio u sigurnim Hradeckyjevim rukama.

"Naša odbrana je odlično odigrala. Bosanci su možda trebali nakon utakmice doći do Toivija kako bi ga zamolili da izvadi Džeku iz džepa", rekao je Hradecky uz osmijeh.

I komandant finske odbrane Arajuure bio je zadovoljan nakon meča smatravši kako je partija njegove reprezentacije bila gotova perfektna.

"Igra nikad nije savršena, ali partija protiv BiH je bila jako blizu savršenstva. Igrali smo tako dobro da smo stalno bili raspoloženi na terenu. Fantastična partija", rekao je Arajuuri.

Podsjetimo, reprezentaciju BiH već u utorak očekuje utakmica četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj gostuju Italiji u Torinu.