Zbog političke situacije
735

Finska se nada da bi utakmicu protiv Zmajeva mogla igrati na neutralnom terenu

H. H.
Prva utakmica između Finske i BiH okončana je neriješenim rezultatom 2:2 (Foto: EPA-EFE)
Prva utakmica između Finske i BiH okončana je neriješenim rezultatom 2:2 (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu na Bilinom polju dočekuje Finsku u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nestabilna politička situacija u našoj zemlji pod lupom je i u skandinavskoj zemlji, čiji mediji, pozivajući se na izjavu visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, pišu da je prijetnja ratom stvarna.

Predsjednik Nogometnog saveza Finske Ari Lahti nagovijestio je da je BiH pod monitoringom UEFA-e i da bi u tom slučaju susret bio premješten na neutralni teren.

"Evropski nogometni savez (UEFA) će sigurno pomno pratiti situaciju. Ako situacija postane takva da nije sigurno igrati u Zenici, vjerujem da će UEFA u tom trenutku nešto poduzeti", kazao je predsjednik Nogometnog saveza Finske Ari Lahti u razgovoru za portal Yle Urheilu.

Ipak, jasno je da od ovoga neće biti ništa i da je Finska "računica" uzaludna.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će se danas okupiti na Ilidži uoči odlučujućih susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi u subotu u Zenici dočekuju Finsku, a potom na istom mjestu tri dana kasnije Ukrajinu. Pobjeda nad Finskom i remi s Ukrajinom vodi našu selekciju u baraž.