Nogomet
335

Film o Sarajevskom derbiju: Bordo-plava priča u svjetskom dokumentarcu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sarajevski derbi je, nakon nastupa reprezentacije BiH, najveći nogometni događaj u zemlji. Osim bh. medija, za meč između vječnih rivala, Sarajeva i Željezničara, zainteresovani su i mediji iz svijeta. Na Youtube kanalu Copa 90, koji prati preko 800.000 osoba je objavljen dokumentarac o Sarajevskom derbiju.

Phil, voditelj Copa 90 nam je rekao da je ekipa koja stoji iza YouTube kanala strastveni zaljubljenici u nogomet i da redovno posjećuju najvažnije utakmice u svijetu.

"Prošle godine smo posjetili neke od najvećih svjetskih derbija u svijetu, ali ove godine želimo upoznati neke od manje istaknutih gradova u kojima se igraju derbiji i vidjeti što se događa u mjestima koja ne dobivaju nikakvu pozornost od mainstream medija", pojasnio je Phil.

Ispričali su tako priču o Sarajevu i Željezničaru, snimili korteo navijača i razgovarali sa fudbalerima Bordo i Plave ekipe.

O važnosti derbija sa grad Sarajevo govorili su i treneri Admir Adžem i Meho Kodro.

"Sarajevo je prošlo mnogo toga posljednjih godina. Ova dva zadivljujuća kluba i nevjerovatni ljudi koji ih podržavaju daju gradu smisao i čine ga boljim. Sam derbi je jedan od najspektakularnijih u svijetu", napisali su iz Copa 90 na Youtubeu.