|

FIFA zaprijetila Gani suspenzijom

FIFA zaprijetila Gani suspenzijom
0
T
Totalsport
10.12.2010. u 08:16
0
komentara
0

dijeljenja
FIFA zaprijetila Gani suspenzijom Foto: Reuters
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zaprijetila je Gani suspenzijom ukoliko se država u roku od tri dana ne prestane miješati u rad nacionalnog saveza.
Podsjetimo, u utorak su policajci Ureda za organizirani kriminal upali u prostorije Ganskog nogometnog saveza u potrazi za dokazima o pronevjeri novca prilikom sklapanja sponzorskih ugovora. Čelnici saveza sljedeći su dan prekinuli sva ligaška takmičenja pod opravdanjem da ne mogu garantovati regularnost jer je policija zaplijenila računala i važne dokumente u kojima su, između ostalog, i podaci o žutim i crvenim kartonima igrača.

FIFA je cijeli slučaj doživjela kao miješanje državnih institucija u neovisnost rada saveza i zaprijetila da će ganske reprezentacije i klubovi biti izbačeni iz međunarodnih takmičenja ukoliko vlast do nedjelje ne omogući normalno funkcioniranje nogometnom savezu. Ukoliko se to ne dogodi, FIFA će slučaj proslijediti svom Odboru za hitnost koji bi mogao donijeti odluku o suspenziji zemlje koja je ove godine igrala u četvrtinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.