{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FIFA pokrenula postupak protiv šestorice sudija

F
10.3.2011. u 13:37
0
4
FIFA pokrenula postupak protiv šestorice sudija
0
FIFA pokrenula postupak protiv šestorice sudija
FIFA je saopštila da je povodom navoda o mogućem namještanju rezultata pokrenula disciplinski postupak protiv šestorice nogometnih sudija, koji su prošlog mjeseca sudili dvije međunarodne prijateljske utakmice.
U saopštenju se navodi da se radi o utakmicama koje su odigrane 9. februara u Antaliji, Bolivija - Latvija i Estonija - Bugarska.

FIFA-i ukazano na neuobičajena kladjenja na te dvvije utakmice, zbog čega je svjetska kuća nogometa odlučila da sprovede istragu, a žalbe su poslala i sva četiri nogometna saveza čije su reprezentacije igrale te mečeve, dodaje se.

Bugarska i Estonija odigrale su 2:2, dok je Latvija pobijedila Boliviju sa 2:1, a svih sedam golova postignuto je iz jedanaesteraca.

"FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv šestorice sudija koji su sudili na prijateljskim utakmicama A selekcija Bolivija - Latvija i Estonija - Bugarska, koje su odigrane u Antaliji 9. februara 2011. godine", navodi se u saopštenju.

"Pokrenuli smo postupak nakon što smo pregledali svu dokumentaciju i informacije koje smo dobili, u vezi sa mogućim namještanjem rezultata tih utakmica. Postupak će sprovesti Disciplinski komitet FIFA-e", dodaje se.

Obje utakmice organizovala je agencija sa Tajlanda "Futi sport internacional ", preko jednog menadžera iz Rusije koji ima licencu FIFA-e.

Prema pravilima o privatnosti, FIFA nije saopštila imena sudija, niti iz koje su zemlje.

Prošlog mjeseca Nogometni savez Mađarske suspendovao je sudiju Kolosa Lenđela, koji je sudio jedan od ta dva meča.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: