|

FIFA istražuje dvoboj Bugarske i Estonije

FIFA istražuje dvoboj Bugarske i Estonije
0
F
FENA
12.2.2011. u 17:22
0
komentara
0

dijeljenja
FIFA istražuje dvoboj Bugarske i Estonije
Međunarodna nogometna federacija pokrenula je istragu vezanu za prijateljsku utakmicu između Bugarske i Estonije, odigranu prije tri dana u Antalyji. Utakmica je okončana rezultatom 2:2, a sva četiri pogotka postignuta su iz penala.
"FIFA je od nas zatražila potpun izvještaj u vezi te utakmice, a izvještaj će morati podnijeti i Estonski nogometni savez. Što se nas tiče, mi ćemo FIFA-i pružiti svu potrebnu pomoć", objavio je jedan od dužnosnika nogometnog saveza Bugarske (BFU).

Ranije ove sedmice predsjednik BFU-a Borislav Mihajlov izrazio je čuđenje nekim sudijskim odlukama tokom dvoboja. Glasnogovornik Estonskog nogometnog saveza Mihkel Uiboleht također sumnja u moguće namještanje rezultata utakmice.

"Ovu prijateljsku utakmicu organizovala je agencija s kojom sigurno više nikada nećemo sarađivati. Već prije utakmice dobili smo informaciju o mogućem namještanju, a ista je agencija organizovala i utakmicu između Latvije i Bolivije koja je odigrana prema sličnom scenariju kao i naša", naglasio je Uiboleht.

Zanimljivo, nije potpuno jasno ni ko su bile sudije utakmice. Bugarski i Estonski nogometni savezi u svojim službenim izvještajima su naveli kako je sudija bio Mađar Krisztian Selmeczi, ali šef mađarskih nogometnih sudija Laszlo Wagner i mađarski mediji javili su kako je utakmicu vodio Kolos Lengyel.

"Šokiran sam jer uopće nismo primili dopis sa molbom da pošaljemo naše sudije da sude tu utakmicu. Mogu vam reći da ta trojica (Selmeczi, Lengyel i Janos Csak) više neće suditi sve dok sam ja šef sudijske komisije", izjavio je Wagner.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.