Nogomet
0

FIFA odgodila inspekciju Brazila zbog "slučaja Valcke"

Totalsport
Sepp Blatter
Sepp Blatter
Zbog sukoba glavnog inspektora Svjetske nogometne federacije (FIFA) Jeromea Valckea i brazilskih vlasti, umjesto inspekcijskog nadzora na sastanak u Brazil stiže predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Jedan od vodećih administrativaca FIFA-e Jerome Valcke na prilično grub način kritizirao je pripreme koje Brazil odrađuje za naredno Svjetsko nogometno prvenstvo, a potom su mu iz tamošnje vlade poručili da to više ne žele slušati te mu otkazali gostoprimstvo, a od Blattera zatražili imenovanje novog čovjeka za kontakt.

Zbog svega toga planirana inspekcija FIFA-e najavljena i ranije planirana za idući tjedan je odgođena, a kako bi izgladio stvar u Brazil stiže Sepp Blatter osobno. Čelnik FIFA-e pismeno je zatražio sastanak s brazilskom predsjednicom Dilmom Rousseff, a iz Svjetske nogometne federacije se nadaju da bi nadzor napretka radova u gradovima organizatorima kontroverzni Valcke trebao nastaviti nakon navedenog sastanka na vrhu.

Drugu od planiranih šest rundi nadzora Valcke je planirao odraditi u društvu brazilskih nogometnih velikana Ronalda i Bebeta.