|

Blatter izgladio nesporazum s Brazilcima

Blatter izgladio nesporazum s Brazilcima
0
T
Totalsport
16.3.2012. u 20:43
4
komentara
0

dijeljenja
Blatter izgladio nesporazum s Brazilcima Sepp Blatter
Na bilateralnom sastanku koji je s brazilskom predsjednicom Dilmom Rousseff odradio u Brasiliji predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter popravio je odnos između organizatora SP-a 2014. godine i vlastite kuće.
"Predsjednica mi je lično obećala da će ispuniti sva jamstva koja je naslijedila preuzevši funkciju, a koja smo dogovorili s bivšom vladajućom garniturom", rekao je Švicarac dodavši:

"Nakon vrlo kvalitetnog sastanka koji smo obavili mogu samo reći da se Brazilska vlada i FIFA ponovno povezuju u projekt od kojeg očekujemo da postane najbolje organizirano Svjetsko prvenstvo u historiji".

Blatter je pred Brazilcima morao omekšati FIFA-in stav koji je prije dvije sedmice na prilično grub način iznio njegov prvi saradnik, glavni tajnik Jerome Valcke, koji je optužio Brazilce da neozbiljno shvataju pripremu za veliki turnir.

Sastanku su, uz Blattera i predsjednicu, također nazočili ministar sporta Aldo Rebelo, ambasador Svjetskog prvenstva Pele te supredsjedatelj Organizacijskog odbora Ronaldo.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...