Sužen krug
6

FIFA objavila nominacije za trenera godine: Ko je za vas pobjednik, Dalić, Zidane ili Deschamps?

Klix.ba
Dalić i Deschamps (Foto: AFP)
Dalić i Deschamps (Foto: AFP)
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić našao se u najužem izboru za najboljeg trenera u 2018. godini, a konkurenti će mu biti Zinedine Zidane i Didier Deschamps.

Dalić je s hrvatskom reprezentacijom napravio nevjerovatan rezultat plasmanom u finale Svjetskog prvenstva gdje su Vatreni poraženi od Francuske, ali su bez obzira na to oduševili čitav svijet i napravili najbolju moguću promociju za svoju državu.

Još nevjerovatnije zvuči činjenica da je Dalić preuzeo Hrvatsku prije nepunu godinu, a za kratko vrijeme napravio je fantastičnu atmosferu u ekipi, podigao je kvalitet igre jedne sjajne generacije i uspio doći do finala Svjetskog prvenstva.

Pored Dalića, kandidati za najboljeg trenera u 2018. godini su Zinedine Zidane koji je s Real Madridom treći put uzastopno osvojio Ligu prvaka, kao i Didier Deschamps koji je s reprezentacijom Francuske postao prvak svijeta.

Sigurno je da do posljednjeg trenutka neće biti poznato kome će otići ova nagrada te da sva tri kandidata imaju ravnopravne šanse da ponesu ovu laskavu titulu.