Proglašenje 23. septembra
21

FIFA objavila finaliste izbora za najbolje nogometaše. golmane, trenere i nagradu Puškaš

D. B.
Svjetska nogometna organizacija FIFA objavila je finaliste izbora za najbolje nogometaše, nogometašice, trenere, trenerice, golmane, golmanice i nagradu Puškaš.

Među finalistima za najboljeg igrača su Cristiano Ronaldo (Juventus/Portugal), Lionel Messi (Barcelona/Argentina) i Virgil van Dijk (Liverpool/Holandija), a za najbolju nogometašicu Lucy Bronze (Lyon/Engleska), Alex Morgan (Orlando Pride/SAD) i Megan Rapinoe (Reign FC/SAD).

Kada je riječ o kandidatima za najboljeg trenera, tu su Pep Guardiola (Manchester City), Jurgen Klopp (Liverpool) i Mauricio Pochettino (Tottenham), a među trenericama Jill Ellis (SAD), Phil Neville (Engleska) i Sarina Wiegman (Holandija).

Kandidati za najboljeg golmana su Alisson (Liverpool/Brazil), Ederson (Manchester City/Brazil) i Marc-Andre ter Stegen (Barcelona/Njemačka), dok su Christiane Endler (Paris St-Germain/Čile), Hedvig Lindahl (Wolfsburg/Švedska) i Sari van Veenendaal (Atletico Madrid/Holandija) među finalisticama za najbolju golmanicu.

Među kandidatima za nagradu Puškaš, odnosu za najbolji pogodak, nalaze se Lionel Messi (Barcelona - Real Betis), Juan Quintero (River Plate - Racing Club) i Daniel Zsori (Debrecen - Ferencvaros).

Dodjela nagrada zakazana je za 23. septembar u Milanu.