|

FIFA: Kosovo može igrati prijateljske mečeve, ali ne protiv država bivše SFRJ

FIFA: Kosovo može igrati prijateljske mečeve, ali ne protiv država bivše SFRJ
15
A
Anadolija
13.1.2014. u 15:27
119
komentara
15

dijeljenja
FIFA: Kosovo može igrati prijateljske mečeve, ali ne protiv država bivše SFRJ Fadil Vokri, predsjednik Fudbalskog saveza Kosova (Foto: Anadolija)
Fudbalska reprezentacija Kosova može igrati prijateljske utakmice sa drugim državama, ali ne i sa selekcijama zemalja bivše SFRJ, odlučio je Odbor za hitnost Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).
"Fudbalska reprezentacija Kosova može igrati prijateljske utakmice, ali bez svojih državnih obilježja i intoniranja himne“, saopćili su iz FIFA-e, javlja agencija Anadolija.

Prema pisanju francuskog lista L' Equipe, Kosovo bi prvu utakmicu trebalo odigrati 5. marta ove godine, a iz Prištine ističu da bi mogući protivnici njihove reprezentacije mogli biti SAD, Bugarska, Holandija ili Švedska.  

Izvršni odbor FIFA o trajnom statusu fudbala Kosova raspravljat će na sjednici u martu. Iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i dalje traže da FS Kosova ne bude priznat u FIFA-i, jer kako kažu u Beogradu "Kosovo kao država nije priznata od strane Ujedinjenih naroda (UN), pa tako ne može biti priznata ni u FIFA i UEFA“. 
Prijavi grešku


Komentari (119)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...