Nogomet
0

FIFA istražuje incident u poluvremenu utakmice Brazila i Čilea

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) potvrdila je da istražuje incident koji se dogodio nakon završetka prvog poluvremena u utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva između Brazila i Čilea.

Podsjetimo, brazilski Globoesporte javio je da je Rodrigo Paiva, direktor komunikacija u Brazilskom nogometnom savezu, u poluvremenu susreta osmine finala protiv Čilea udario u lice čileanskog reprezentativca Mauricija Pinillu.

"Možemo potvrditi da se incident u poluvremenu utakmice dogodio i da naša disciplinska komisija trenutno analizira cijeli slučaj", rekao je FIFA-in glasnogovornik u Rio de Janeiru.

Paiva pak tvrdi da nije bilo nikakvog udarca, već da je samo odgurnuo Pinillu i to u samoobrani.

"Nije se tako dogodilo. Pinilla je došao u našem smjeru i ja sam se samo branio. Uostalom nisam ga udario već odgurnuo", kaže Palva.

Upravo je Pinilla sjajnim udarcem u samoj završnici drugog produžetka pogodio prečku, a da je bio samo malo precizniji, Čileanci bi slavili plasman u četvrtfinale. Ovako je rezultat ostao 1:1, nakon čega su Brazilci ostvarili pobjedu 3:2 u izvođenju penala. Pinilla je bio jedan od trojice Čileanaca koji je promašio penal.