Nogomet
2

Feyenoord slavio zahvaljujući gol-tehnologiji protiv PSV-a, njeno nepostojanje im oduzelo bod kod Sparte

Piše: E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Feyenoordu je gol-tehnologija pomogla da u prošlom kolu osvoji tri boda, a njeno nepostojanje im je odmogla u ovom kolu da osvoji barem bod.

Podsjetimo, u 24. kolu holandske Eredivisie golman PSV-a Jeroen Zoet je Feyenoordu poklonio pobjedu (2:1), a sudija Bas Nijhuis je pokazao na centar zahvaljujući gol-tehnologiji.

Danas, u 25. kolu, Feyenoord je gostovao kod Sparte u rotterdamskom derbiju, a oštećen je zahvaljujući tome da na stadionu Het Kasteel ne postoji gol-tehnologija.

Jedan od Paulovih starijih braće blizanaca, Mathias Pogba, doveo je Spartu u vodstvo već u 48. sekundi meča. Feyenoord je uzaludno napadao, a mreža domaćeg golmana Roya Kortsmita se nije tresla sve do 77. minute meča.

Nakon ubačaja sa desne strane rezervista gostiju Bilal Basacikoglu je skočio u borbi za loptu sa Kortsmitom i napravio je očit prekršaj u napadu, no arbitar Danny Makkelie je pustio da se igra nastavi.

Nakon što ni Basacikoglu ni Kortsmit nisu uspjeli udariti loptu, ona je pogodila defanzivca domaće ekipe Sherala Floranusa i prešla gol-liniju prije nego je 18-godišnji lijevi bočni igrač nije vratio u polje.

Makkelie se nije ni tada oglasio i uzalud su protestvovali gosti. S obzirom da gol-tehnologije nema na Het Kasteelu, igrači Feyenoorda su ostali razočarani. Ipak, treba biti pošten pa reći da je sudija pogriješio već kada nije svirao očit prekršaj nad domaćim golmanom.

Feyenoord sada ima pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Ajaxom, koji je u 14:30 sati počeo svoj susret 25. kola u gostima kod Groningena.