Nakon deset godina
0

Ferguson: Vrijeme je za pobjedu na Stamford Bridgeu

Totalsport
Sir Alex Ferguson (Foto: AFP)
Sir Alex Ferguson (Foto: AFP)
Menadžer nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson očekuje premierligašku pobjedu na subotnjem gostovanju kod Chelseaja nakon gotovo 10 godina.

U aprilu 2002. godine Manchester United je pogocima Paula Scholesa, Ruuda van Nisterlooya i Ole Gunnara Solskjaera slavio uvjerljivu pobjedu 3-0, međutim, nakon toga su u narednih devet gostovanja u sjevernom Londonu izvukli samo dva remija, uz sedam poraza. Ferguson je zadovoljan kako mu izgleda ekipa na terenima izvan Old Trafforda ove sezone, pa vjeruje da je došlo i vrijeme za pobjedu na Stamford Bridgeu.

"Igrali smo dosta dobro u gostima, pa očekujem da zadržimo taj nivo do kraja sezone jer nas očekuju još neka teška iskušenja. Prvo kod Chelseaja, a kasnije idemo Tottenhamu, te Manchester Cityju", ocjenio je menadžer "crvenih vragova", te izrazio uvjerenje da igrači znaju što im je činiti.

"Posljednjih godina su nas često pratili pehovi kada smo igrali kod Chelseaja, pa smo u skladu s tim imali neke razočaravajuće rezultate. Igrači su spremni i znaju kako moramo odigrati. Spremni su nositi teret igranja u Manchester Unitedu i ja od njih očekujem pobjedu u subotu", jasan je Ferguson.