Nogomet
24

Alex Ferguson: Mančesterski derbi je samo za mazohiste

Totalsport
Sir Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Sir Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
"Morate biti osvjedočeni mazohist da biste mogli uživati u derbiju Manchester Cityja i Manchester Uniteda u ponedjeljak", kazao je menadžer Uniteda Alex Ferguson.

Manchester United je u prethodne tri runda dva puta ostao bez pobjede. Iskoristio je to City koji je s maksimalnim bodovnim ulovom u tom periodu smanjio zaostatak za gradskim rivalom s osam na samo tri boda. City bi s eventualnom pobjedom u ponedjeljak preskočio United na prvom mjestu na tabeli, jer ima bolju gol-razliku.

"Pretpostavljam da je to bilo neizbježno. Sve je to dio ove igre. Radujemo se derbiju u ponedjeljak i bit ćemo potpuno spremni za njega", najavio je 70-godišnji škotski trofejni menadžer.

Kada je Ferguson stigao na Old Trafford 1986. godine, najveće bitke vodio je s Liverpoolom, tada vodećom snagom engleskog nogometa. No, danas je konstelacija snaga drukčija i Manchester City je prijetnja Unitedu u odbrani naslova prvaka.

"Moramo se naviknuti da protiv njih igramo važne utakmice. Uz potporu koju imaju unutar kluba, možemo pretpostaviti da ćemo još dugo igrati jako važne utakmice protiv Cityja. Jednako važne kao svojevremeno protiv Liverpoola. Dobro, ne toliko u emocionalnom smislu, jer su utakmice United - Liverpool posebno emocionalne. No, sada jer City naš najveći rival, momčad koja nam je prepreka u borbi za obranu naslova. Na tome je fokus, taj će se dvoboj gledati u cijelom svijetu i radujemo mu se", zaključio je Ferguson.