Borba u aprilu 2020.
50

Ferguson već zakuhava atmosferu: Kreće sezona lova, već sam u glavi Habibu

K. H.
Tony Ferguson (Foto: AFP)
Tony Ferguson (Foto: AFP)
MMA borac Tony Ferguson poslao je oštru poruku Habibu Nurmagomedovu pred borbu koja će se između ova dva UFC borca održati 18. aprila 2020. godine.
Dva borca pokušavaju dogovoriti borbu već skoro pet godina. Dagestanac se povukao zbog povrede dva puta, 2015. i 2017. godine, dok Ferguson nije mogao u oktagon zbog povreda 2016. i 2018. godine.

Ova borba će biti duel dva najuspješnija borca u UFC-u trenutno. Nurmagomedov je neporažen s omjerom 28-0, dok je Ferguson na omjeru 25-3, ali je pobijedio u 12 uzastopnih borbi te u 18 od posljednjih 19 ulazaka u oktagon.

"Prvo se moramo zapitati zašto UFC čeka april za našu borbu, Habib je trenutno u Emiratima na turneji, ljubi bebe i slika se sa stvarima koje ga zabavljaju. Ja sam spreman već za našu borbu u februaru, svi znaju ko sam i da ne bih imao problem da se borim protiv bilo koga drugog, da su kojim slučajem napravili neku glupost i otkazali ovaj meč. Postoji i šansa da se neko od nas povrijedi do aprila, ali o tome ne treba razmišljati i treba vjerovati našim trenerima i biti pametan da bi navijači dobili ono što traže, a to je naša borba", kazao je Ferguson.

Ferguson je nakon toga rekao da je ušao u glavu Habibu i da sezona lova počinje.

"Ušao sam u glavu Habibu, on sad samo gleda mene i razmišlja o meni, a siguran sam da će biti nervozan i napraviti grešku koju ću ja iskoristiti. Uhvatit ću ga u raskoraku, natjerati da pi*a krv. On ima problem, a njegovo ime je Tony Ferguson koji ide pravo na njega. Kreće sezona lova, dušo", dodao je Ferguson.