Dana White potvrdio
83

Borba koja se dogovara pet godina: Nurmagomedov i Ferguson konačno u oktagonu

F. Z.
Nurmagomedov i Ferguson
Nurmagomedov i Ferguson
Borba za koju se svi spremaju skoro pet godina, prema svemu sudeći, konačno će se dogoditi i to u dvorani Barclays Centar u Brooklynu 18. aprila 2020. godine. Habib Nurmagomedov i Tony Ferguson ulaze u oktagon.

Vijest je objavio ESPN-ov novinar Brett Okamoto, a potvrda je došla od predsjednika UFC-a Dana Whitea. Nurmagomedov je već potpisao ugovor, rekao je njegov menadžer Ali Abdelaziz. Ferguson nije još uvijek, ali je White rekao da "ne očekuje nikakve probleme".

Dva borca pokušavaju dogovoriti borbu već skoro pet godina. Dagestanac se povukao zbog povrede dva puta, 2015. i 2017. godine, dok Ferguson nije mogao u oktagon zbog povreda 2016. i 2018. godine.

Ova borba će biti duel dva najuspješnija borca u UFC-u trenutno. Nurmagomedov je neporažen s omjerom 28-0, dok je Ferguson na omjeru 25-3, ali je pobijedio u 12 uzastopnih borbi te u 18 od posljednjih 19 ulazaka u oktagon.

Ferguson se povrijedio na TV setu 2018. godine nakon što je zapeo na žicu. Zbog toga nije mogao braniti titulu koju je osvojio pobjedom nad Kevinom Leejem. Nurmagomedov je u borbi za titulu slavio protiv Al Iaquinte, a potom je uspješno branio naslov pobjedama protiv Conora McGregora i Dustina Poiriera.