Nogomet
0

Ferguson uvjeren u Ronaldov ostanak

Sarajevo-x.com
Prema pisanju britanskih medija Sir Alex Ferguson vjeruje kako će uspjeti uvjeriti Cristiana Ronalda da odbaci ponudu Reala i u sljedećoj sezoni nastavi igrati u dresu Manchester Uniteda.

Portugalsko krilo je, prema svemu sudeći, odlučan da se pridruži momčadi španskog nogometnog kluba, ali se menadžer "crvenih vragova", koji se ove sedmice vratio s odmora, žestoko opire prodaji svog najboljeg igrača.

Mladi nogometaš i Sir Alex Ferguson navodno nisu nikako razgovarali, još otkako se krajem maja Ronaldo pridružio portugalskoj reprezentaciji kako bi obavili posljednje pripreme za Euro.

Kako saznaje Times, iako su ga razočarali neki Ronaldovi komentari o igranju na madridskom stadionu Santiago Bernabéu, iskusni Ferguson vjeruje da će 23-godišnja nogometna zvijezda ipak odustati od toga, kada sazna za njegovo žestoko protivljenje prodaji.

U međuvremenu, čelni ljudi Reala čekaju da Ronaldo konačno otkrije svoje namjere, prije negoli započnu s pregovorima s Unitedom, koji bi, prema procjenama stručnjaka prodajom Cristiana Ronalda dobio oko 70 miliona britanskih funti (88,4 miliona eura).