Nogomet
0

Ferguson: Utakmicu je usmjerila greška Gibbsa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson iskreno je nakon još jednoga velikog uspjeha priznao da je njegovu sastavu najviše pomogla greška suparničkog igrača na početku utakmice.
  • Arsenalov se branič poskliznuo i Ji-Sung Park je tu prliku znao iskoristiti. Moram priznati da je to bila velika pomoć - izjavio je Sir Alex nakon što je njegov sastav pobijedio Arsenala 3-1 na Emiratesu u uzvratnom dvoboju, te se ukupnim rezultatom 4-1 plasirao u rimski finale Lige prvaka.

  • Naša je predstava večeras, pogotovo kad su u pitanju sampouzdanje, želja za igrom i igra na naš način, bila sjajna - dodao je.

Posebno je izrazio žaljenje zbog nesretnog isključenja Darrena Fletchera, koji je tako, poput Paula Scholesa 1999. godine, izgubilo priliku igrati u Unitedovu finalu Lige prvaka.

  • Bio je to grozno nesretan slučaj. Mislim da je lopta odlazila od Fabregasa i da Fletcher nije zaslužio crveni karton. Nažalost, ne možemo se žaliti niti možemo pomoći jednome odličnom nogometašu, koji je bio ključni igrač u našoj igri tokom svih naših velikih pobjeda posljednjih godina.

Kad je u pitanju drugi finalist, škotski trener misli da je Chelsea u maloj prednosti.

  • Barcelona je očigledno fantastična momčad. Moram priznati, slinio sam gledajući njihovu pobjedu nad Realom u subotu. Ipak, imaju ozbiljnih problema sa stoperima za uzvratni dvoboj i Chelsea bi to mogao iskoristiti.