Veterani opet briljirali
0

Ferguson: Scholes i Giggs su jednostavno najbolji

Sarajevo-x.com
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Alex Ferguson, menadžer nogometaša Manchester Uniteda, tvrdi da su Ryan Giggs i Paul Scholes najbolji igrači u historiji Manchester Uniteda.

Dvojica veterana su bili tvorci Unitedove pobjede u nedjelju protiv Norwicha u Premiershipu. Scholes je doveo United u vodstvo već u 7. minuti, a Giggs pogodio za pobjedu u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena. Bio je to njegov 900. nastup za klub.

"Scholes i Giggs su najbolji igrači koje je ovaj klub ikad imao. Giggs je zaslužio ovaj gol na svoj jubilej", rekao je Ferguson za tabloid The Sun.

"Mogao je igrati protiv Ajaxa u četvrtak, ali ova utakmica je bila važnija i znao sam da trebamo naše iskusne igrače kao što su Giggs i Scholes. Njihovo iskustvo će nam biti od velike koristi u narednim mjesecima", dodao je Ferguson.

Giggs će ovog petka proslaviti 21. godišnjicu svog debija u Unitedu. "To je veliki dan za mene – 900. utakmica za United i još onakav gol na kraju utakmice, bolje ne možete poželjeti. Uvijek je sjajno postići pobjednički gol, a poseban je osjećaj kada je tu i ovakav jubilej", istakao je Giggs.