Nakon derbija u Manchesteru
93

Ferguson: Ovo je posebna pobjeda; Mancini: Nezasluženo smo izgubili

Totalsport
Alex Ferguson i Roberto Mancini (Foto: AFP)
Alex Ferguson i Roberto Mancini (Foto: AFP)
Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, vjeruje da su njegovi nogometaši u potpunosti zasluženo slavili u derbiju 16. premierligaškog kola...

Pobjedu na gostovanju kod gradskog rivala Cityja (3-2) donio im je Robin van Persie iz slobodnog udarca u drugoj minuti sudijske nadoknade. Prethodno je United ispustio dva gola prednosti iz prvog poluvremena, a u nastavku im je sumnjivo poništen gol Ashleyja Younga.

"Mislim da smo igrali jako dobro. Mislim da smo trebali ranije riješiti utakmicu. Čudna je igra taj nogomet. Trebali smo voditi 3-0 jer nije bilo ofsajda, a onda oni pogode. Nogomet vas na taj način udari u zube. Onda su oni dali drugi gol i u tim su ga trenucima zaslužili. Vratili su se, borili su se vražje i riskirali sve sa tri napadača. Ali do tog trenutka smo mi bili bolji", rekao je Ferguson.

"Današnja pobjeda je posebna jednostavno zbog toga što oni nisu izgubili kod kuće dvije godine i zato jer se s njima borimo za vrh tabele. Bila je to fantastična utakmica s koje niste mogli skinuti pogled. Mislim da možemo biti ponosni, za razliku od prošle godine kada smo stajali predaleko od njih i previše ih respektirali", dodao je škotski strateg.

Menadžer "građana" Roberto Mancini bio je razočaran konačnim rezultatom i prvim premierligaškim porazom u sezoni, iako smatra da on ne mijenja bitno na stvari.

"Prvih 20 minuta nisu taknuli loptu i onda iz prve prilike koju su imali daju gol. Mi smo se dobro oporavili i dominirali u drugom dijelu. Željeli smo pobijediti i imali smo prilike. Pokazali smo da smo zaista jaka ekipa i da ponovo možemo osvojiti naslov. Ne možemo uvijek pobijediti. Porazi se dogode i to se nama dogodilo danas. Ali sezona je duga", rekao je talijanski stručnjak, uz dodatak:

"Prošle smo godine osvojili naslov posljednjim dodirom. Ali danas nismo zaslužili izgubiti jer smo igrali vrlo dobro".