Gostovanje kod Birminghama
0

Ferguson: Grubo smo prevareni i oduzeta nam je pobjeda

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
U utakmici 20. kola engleskog Premiershipa Manchester United je na gostovanju kod Birminghama odigrao neodlučeno 1-1, iako su ih milimetri dijelili od nova tri boda.

Naime, u 90. minuti je Lee Bowyer izjednačio na 1-1 za domaćina, te je time taj klub dokazao kako je jedan od najžilavijih domaćina u ligi. Naime, Birmingham kao domaćin ima tri pobjede, pet remija i samo jedan poraz, a na svom su stadionu primili tek sedam pogodaka.

No, poslije te utakmice grmio je trener Uniteda Alex Ferguson skoncentrisavši se na situaciju u 90. minuti kada je Birmingham izjednačio. Ferguson optužuje sudiju da nije vidio ni prekršaj Žigića u skoku nad Rijom Ferdinandom, kao ni igranje rukom Žigića. Inače, srpski nogometaš je spustio loptu Bowyeru, strijelcu za 1-1.

"Ovo je brutalno. Grubo smo prevareni i oduzeta nam je pobjeda za koju smo žestoko radili", govorio je Fergsuon poslije utakmice i nastavio: "Ne mogu vjerovati da nije suđeno igranje rukom. Bilo je očigledno. Ovo je poigravanje sudbinama koje ne mogu prihvatiti. Svojim momcima mogu samo stisnuti ruku. Jako su radili u svakoj minuti utakmice. Imali smo vodstvo i trebali pobijediti, ali onda je uslijedilo grubo prizemljenje za nas."

Manchester United i Manchester City su vodeće ekipe lige sa 38 bodova, ali je United u daleko boljoj poziciji jer ima čak dvije utakmice manje.