Poručio suparnicima
3

Ferguson: Budemo li prvi na Novu godinu, osvojit ćemo naslov

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson poslao je poruku suparnicima. Ukoliko njegovi nogometaši na Novu godinu budu na prvom mjestu Premierlige, niko ih više neće stići.

Počevši s ovim vikendom, pred engleskim su klubovima četiri kola Premiershipa zaključno s Novom godinom. Ferguson te utakmice smatra ključnima za rasplet prvenstva i uvjeren je da njegovi igrači neće ispustiti prednost ukoliko predstojeće ispite odrade na zadovoljavajući način.

U ovom trenutku United na vrhu tabele ima šest bodova više od Manchester Cityja i 13 od Chelseaja koji je odigrao utakmicu manje.

"Znamo da će biti izazova do kraja sezone, možda će i Chelsea biti u igri, ali mislim da ćemo se ipak mi i City boriti za naslov. Očekujemo izazove, ali mislim da smo dobri u takvoj situaciji. Decembar je prilika za skupljanje ključnih bodova i za dočekivanje Nove godine na prvom mjestu. A ako budemo prvi na Novu godinu, svi naši suparnici dobro znaju da ćemo slaviti i na kraju sezone", samouvjereno je poručio škotski stručnjak.