Nogomet
7

Ferguson "bocnuo" Beniteza: Taj čovjek je srećković!

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Nije trebalo dugo čekati da Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, i Rafael Benitez, novi strateg Chelseaja, obnove svoje rivalstvo koje su imali tokom godina kada je Španac bio na klupi Liverpoola.

Ferguson, koji je otvoreno 2009. godine postavio pitanje o Benitezovom mentalnom zdravlju, je nazvao novog menadžera Chelseaja "srećkovićem" zbog dobivanja još jednog posla u kojem mu je jedan trofej "zagarantiran".

Podsjetimo, Benitez je 2010. godine s Interom osvojio naslov Svjetskog klupskog prvaka, iako je sezonu prije toga Jose Mourinho bio taj koji je omogućio nastup osvajanjem Lige prvaka. Ove bi se sezone mogao ponoviti isti scenarij s obzirom da je Chelsea veliki favorit za osvajanje SP klubova idućeg mjeseca u Japanu.

"Svi žale Roberta Di Mattea i to s razlogom. Nevjerojatno je da osvojiš naslov prvaka Evrope i FA Cup, a svejedno dobiješ otkaz. Najveće je razočaranje za mene što će Benitez voditi ekipu za dvije sedmice na SP klubova u Japanu", rekao je menadžer Uniteda te nastavio.

"Logično je da daju čovjek šansu da osvoji naslov klupskog prvaka svijeta nakon što je donio historijski naslov u Ligi prvaka, ali ne! Rafa Benitez je pravi srećković koji bi mogao imati u svojoj biografiji dva naslova svjetskog klupskog prvaka, a da nijednom on nije bio taj koji je izborio nastup na tom takmičenju", zaključio je Ferguson.