Nogomet
0

Ferdinand i O'Shea igraju protiv Intera

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Rio Ferdinand i John O'Shea naći će se u početnoj postavi Manchester Uniteda u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Intera u srijedu u Manchesteru.

Nastup Ferdinanda bio je pod znakom pitanja nakon što je defanzivni igrač povrijedio članak u meču s Fulhamom. No, uspostavilo se da nije riječ o ozbiljnoj povredi, pa je Ferdinand bio spreman za današnji trening.

Očekuje se da 30-godišnji igrač nastupi u odbrani zajedno s Nemanjom Vidićem. O'Shea se oporavio od manje povrede butnog mišića i nastupit će u sutrašnjem meču.

"Ferdinand i O'Shea su trenirali. Obojica su spremni i igrat će", rekao je trener Uniteda Alex Ferguson.

Nakon neriješenog rezultata u prvom meču u Milanu (0:0) branitelj naslova Manchester favorit je za dalji prolaz. No, Ferguson poziva na oprez uoči duela s ekipom koju vodi Jose Mourinho, s kojima ima negativan omjer u dosadašnjih 13 okršaja.

Inter ima problema s povredema odbrambenih igrača, jer zbog povreda neće moći nastupiti Cristian Chivu, Marco Materazzi i Nicolas Burdisso. No, Mourinho će moći računati na Waltera Samuela koji se oporavio od povrede i počeo s treninzima.