Nogomet
25

Fenomenalni Zeba donio tri boda Slobodi protiv Viteza, Drina bolja od Borca

Piše: D. B.
Sloboda - Vitez (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U 6. kolu BHT Premijer lige danas su od 17 sati odigrane dvije utakmice. Sloboda je pobijedila Vitez, a Drina ekipu Borca.

Sloboda - Vitez 2:1

Sloboda i Vitez su zaigrali poprilično otvoreno od pve minute. Na samom početku utakmice su zabilježene po dvije prilike na obje strane. U 13. minuti se zatresla mreža Slobode, kada je vodstvo Vitezu nakon kornera svojim golom donio Kapetan. Sloboda je krenula po izjednačenje, a u tome su Tuzlaci uspjeli u 45. minuti. Veselinović je loptu ubacio iz kornera, a Zeba je majstorski poslao u mrežu Viteza za izjednačenje. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Tuzlaci su u drugom poluvremenu zagrali odlučnije te su u 60. minuti stigli do potpunog preokreta. Zeba je postigao svoj drugi lijep pogodak na ovoj utakmici, a Sloboda povela sa 2:1.

Domaći su u nastavku bili dominantni. ali se rezultat nije mijenjao. Prilike su propustili Ahmetović i Ordagić.

Zahvaljujući golovima fenomenalnog Zebe, Sloboda je pobijedila Vitez 2:1 i upisala tri boda.

Drina Zvornik - Borac 1:0

Borac je prvi zaprijetio na današnjem utakmici preko Stojanovića, čiji je udarac ipak bio neprecizan. Novu dobru priliku Drina je imala u 33 minuti, Jakšić se našao sam pred golmanom Borca, ali je šutirao preko gola. Ipak, već u narednoj minuti se iskupio za promašaj te je mrežu Banjalučana pogodio nakon ubačaja Erića. Prvo poluvrijeme završeno je minimalnim vodstvom Drine.

U drugom poluvremenu je zabilježena odlična prilika za Koljića, koji iz izgledne pozicije nije uspio pogoditi mrežu Drine. Zvorničani su priveli utakmicu kraju i zasluženo pobijedili.

Sloboda je nakon nepotpunog 6. kola na drugoj poziciji na tabeli s 13 bodova, bodom manje od Zrinjskog, dok je Vitez pretposljednji 15. sa samo tri osvojena boda.

Drina je na 12. mjestu sa šest bodova, a toliko ima i Borac na 11. mjestu tabele Premijer lige BiH.