La Liga
78

Fenomenalni Messi spasio Barcelonu poraza od Valencije

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone i Valencije podijelili su bodove na Camp Nouu u okviru 22. kola La Lige odigravši neriješeno 2:2. Katalonci su tako prekinuli niz od osam uzastopnih pobjeda, dok su Šišmiši zaustavljeni nakon dva vezana trijumfa.

U prvom poluvremena domaći su imali očekivano daleko veći posjed lopte, ali je s obje strane viđeno nekoliko velikih šansi.

Valencia je sredinom prvog poluvremena došla i do vodstva kada je Gameiro krunisao sjajnu akciju i asistenciju Rodriga.

Samo osam minuta kasnije novi šok za domaće. Dosuđen je penal za goste, a siguran je bio Parejo za velikih 0:2.

Ipak, šest minuta prije odlaska na odmor novi penal, ovaj put za domaće. Messi je bio siguran i tako ostavio Barcu u igri.

Identično kao u prvom dijelu, igralo se i u nastavku. Sijevale su šanse s obje strane, a domaći su kontrolisali posjed lopte.

Iz jedna takve prilike Barca je došla do izjednačenja. Vidal je uposlio Messija koji se sjajno oslobađa čuvara i s velike udaljenosti šalje neobranjiv udarac za 2:2. Do kraja meča nije bilo promjena pa je ostalo neriješeno, što je bio i najrealniji ishod ovog meča.

Barcelona je ostala na prvom mjestu s šest bodova više u odnosu na drugoplasirani Atletico, koji ima i utakmicu manje. Valencia je preskočila Real Sociedad i sada je na sedmoj poziciji.

Tabela: