Nezaustavljivi Zmaj
2.7k

Fenomenalni Edin Džeko odveo Romu u četvrtfinale Lige prvaka

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su dvomeču bili bolji od ukrajinskog Shakhtara i to poslije gola postignutog u gostima. U prvoj utakmici u Ukrajini bilo je 2:1 za domaće, a večeras je Vučica slavila na Olimpicu s 1:0, što je bilo dovoljno da nakon deset godina prođu osminu finala.

U prvom poluvremenu gledatelji u Rimu i pored malih ekrana nisu mogli uživati u nogometnoj predstavi.

Gosti su imali veći posjed lopte, ali je upućeno skromnih šest udaraca ka golmanima obje ekipe pa se mreže u prvom dijelu nisu tresle.

Ipak, na otvaranju drugog poluvremena Roma dolazi do gola vrijednog prolaza. Strijelac je bio kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko, koji je rutinski savladao Pytova nakon odlične asistencije Strootmana.

Mogao je Džeko u 63. i 67. minuti postići još jedan gol za Romu i osigurati prolaz dalje, ali je u oba navrata iz dobrih situacija bio neprecizan.

Utakmica je bila odlučena u 79. minuti kada je Ordets nedozvoljeno zaustavio Džeku kao posljednji igrač odbrane te zaradio direktni crveni karton.

Roma je meč mirno privela kraju i plasirana se u četvrtfinale Lige prvaka prvi put u posljednjih deset godina.

Džeko je za pobjedničku ekipu igrao do 89. minute, a večerašnji gol bio mu je ukupno 17. u svim takmičenjima ove sezone.