Ubitačna realizacija
52

Fenomenalna Origijeva statistika: Nikada u karijeri nije promašio u Ligi prvaka

Piše: N. K.
Divock Origi (Foto: EPA-EFE)
Divock Origi (Foto: EPA-EFE)
Kada kažemo da Divock Origi ne promašuje u Ligi prvaka, ne šalimo se. Liverpoolov napadač je neočekivano odigrao veliku ulogu u evropskom uspjehu kluba ove sezone postigavši ključne golove tokom takmičenja unatoč skromnoj minutaži.

Origi je u završnicu Lige prvaka već ušao s nekoliko važnih golova budući da je postigao ključne pogotke protiv Evertona i Newcastlea u Premiershipu. A onda je u historijskom povratku protiv Barcelone u polufinalu nadomjestio loš učinak Mohameda Salaha i Roberta Firmina.

Belgijanac je postigao prvi pogodak već u sedmoj minuti, potom se Grerginio Wijnaldum dva puta upisao u listu strijelaca, a onda je Origi nakon spretnog kornera Trenta Alexander-Arnolda donio veliko slavlje Liverpoolovim navijačima.

Prilično impresivno od igrača koji je bio umalo posuđen Huddersfieldu i koji, do nedavno, nije imao budućnost na Anfieldu. Međutim, tu se Origi nije zaustavio budući da je u finalu protiv Tottenhama zaključio takmičenje savladavši Huga Llorisa za konačnih 2:0.

Imajući na umu da je Origi odigrao samo 217 minuta u Evropi ove sezone, to je prilično dobro i još više, jer je ukupno uputio upravo ova tri udarca prema golu. Zapravo, to su jedina tri šuta koja je ikad imao u takmičenju, što znači da Origi doslovno nikada nije promašio u elitnom evropskom takmičenju.

Bio je na posudbi u Wolfsburgu prošle sezone, a najdalje je došao do play-offa Lige prvaka dok je igrao za Lille.