Turska Superliga
0

Fenomenalan preokret Galate za novu pobjedu i veliku prednost u odnosu na Fenerbahče

E. K.
Kašimpaša - Galatasaray (Foto: Twitter)
Kašimpaša - Galatasaray (Foto: Twitter)
Nogometaši Galatasarayja su u 30. kolu turske Superlige zahvaljujući čudesnom preokretu pobijedili Kašimpašu rezultatom 4:3 iako su u 77. minuti gubili 3:2.

Gosti su došli u vodstvo u 27. minuti susreta preko Driesa Mertensa da bi sedam minuta kasnije Mauro Icardi postigao pogodak, ali u svoju mrežu te postavio konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku je svega tri minute trebalo gostima da dođu do novog vodstva, pogodio je ponovo Icardi, ali ovaj put u pravu mrežu, no svega devet minuta kasnije stiglo je novo poravnanje rezultat.

Mrežu golmana turskog velikana je pogodio Aytac Kara u 57. minuti susreta da bi u 77. minuti susreta Nuno Da Costa kreirao potpuni preokret Kašimpaše.

Vodstvo domaćih nije dugo trajalo budući da je svega tri minute kasnije dosuđen jedanaesterac za domaće, a direktan crveni karton je dobio Claudio Winck. Loptu je uzeo Mauro Icardi, a golman Andreas Gianniotis mu je uhvatio loptu te je ostalo 3:2 za domaće.

Argentinac se iskupio za promašaj sa jedanaest metara svega dvije minute kasnije kada je nakon centaršuta Ziyecha pogodio za izjednačenje rezultata.

Potpuni preokret je režirao rezervista Carlos Vinicius koji je u 90. minuti susreta pogodio četvrti put mrežu Gianniotisa i tako postavio konačan rezultat susreta.

Vrijedi istaći da je Brazilac u igru ušao svega minutu ranije kada je zamijenio Driesa Mertensa. S druge strane naš Haris Hajradinović je na terenu proveo svih 90 minuta.

Galatasaray je i dalje prvi na tabeli sa 81 bodom iz 30 odigranih utakmica, pet bodova više i utakmicom više od Fenerbahčea dok je Kašimpaša peta sa 43 boda.

U sljedećem kolu Kašimpaša gostuje kod Kayserispora dok će Galatasaray na svom terenu dočekati sastav Hatayspora.

Rezultat i strijelci:

Kašimpaša - Galatasaray 3:4 (Icardi (ag) 34', Kara 57', Da Costa 77' / Mertens 27', Icardi 48', 83', Carlos Vinicius 90')

Tabela: