Neprimjeren potez
110

FC Seoul postavio "seks lutke" na tribine umjesto publike pa se izvinio

D. B.
Pandemija koronavirusa je promijenila mnogo toga u svijetu pa i u samom sportu te su potrebna brojna prilagođavanja i alternative, no FC Seoul je, prema mišljenju navijača, pretjerao.

Poznato je da navijači ne mogu posjećivati sportske objekte pa je zbog toga i FC Seoul ostao bez svojih navijača. Klub ih je odlučio "zamijeniti" seks lutkama koje su postavljene na tribine, ali su ubrzo stigle kritike nezadovoljnih fanova.

Iz kluba insistiraju da se radi o "vrhunskim manekinima", a ne o seks lutkama, ali su i priznali da potječu od proizvođača seks igračaka. Također, na nekim lutkama su bile reklame internet stranica sa seksualnim sadržajem uprkos tome što je pornografija zabranjena u Južnoj Koreji.

Lutke su bile na tribinama tokom prve domaće utakmice Seoula u K League ove sezone. Navijači nisu mogli prisustvovati zbog mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, a kompanija Dalcom je ponudila klubu da popuni prazna sjedišta lutkama. Klub je iz nekog razloga pristao, a na tribine je postavljeno 25 ženskih lutki te pet muških.

Međutim, navijači Seoula su tokom TV prijenosa uočili o čemu se radi te smatraju da većina lutki liči na seks lutke, a klub se potoom javno izvinio putem Instagrama i Facebooka, objavio je BBC.