Odigrani revanši
0

VIDEO / Favoriti izborili nastup u Ligi prvaka

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Večeras su odigrane revanš utakmice play-offa nogometne Lige prvaka.

Arsenal je uvjerljivom pobjedom pred svojim navijačima potvrdio plasman u Ligu prvaka. Hrvatski napadač Eduardo je bio strijelac prvog gola na utakmici iz jedanaesterca u 28. minuti. Ostala dva gola za Arsenal postigli su Eboue i Aršavin, koji je zamijenio Eduarda u 72. minuti, dok je potpuno inferiorni Celtic iz jedinog udarca u okvir gola na kraju uspio postići utješni gol u drugoj minuti sudačke nadoknade. Strijelac je bio Donati.

U ostalim utakmicama favoriti su izborili nastup u Ligi prvaka i sačuvali prednost iz prvih dvoboja, pa će tako u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju nastupiti Olympiacos, Stuttgart i Fiorentina.

Jedino je u uzvratu rezultat uspio preokrenuti ciparski Apoel iz Nikozije, koji je slavio pred svojim navijačima 3-1 protiv FC Copenhagena i tako nadoknadio zaostatak (0-1) iz prvog dvoboja. Svi golovi na utakmici pali su već u prvom poluvremenu, pa je tako dvostruki strijelac za domaćina bio Kosowski, dok je jedan gol zabio kapiten Michail. Za dansku je momčad jedini mrežu zatresao N'Doye.

Liga prvaka, 4. pretkolo, revanš utakmice:

Arsenal – Celtic 3-1 (Eduardo 28-11m, Eboue 53, Aršavin 74 / Donati 90+2), prva utakmica 2-0

Apoel Nikozija – FC Copenhagen 3-1 (Kosowski 2, Michael 18-11m, 41 / Doye 22), 0-1

Fiorentina – Sporting Lisabon 1-1 (Jovetić 54 / Moutinho 35), 2-2

Olympiacos – FC Sheriff 1-0 (Mitroglou), 2-0

Stuttgart – FC Timisoara 0-0, 2-0