Nogomet
13

Faruk Hadžibegić: Priželjkujem da Ronaldo na Euru pokaže sve svoje kvalitete

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bh. trener na klupi francuskog drugoligaša Valenciennesa Faruk Hadžibegić u razgovoru za Klix.ba govorio je o predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Ovo će biti prvo Evropsko prvenstvo sa 24 reprezentacije i mišljenja o eventualnom padu ili povećanju atraktivnosti utakmica su podijeljena. Hadžibegić smatra da je povećanje broja selekcija ipak dobro i da će kvalitet takmičenja biti još bolji.

"Ja mislim da ćemo gledati veoma dobar i ofanzivan fudbal. Novi način takmičenja je dobra odluka UEFA-e i treba dati priliku svima. Mislim da će navijači biti zadovoljni. Šanse su skoro svima jednake jer su sve reprezentacije približne po kvaliteti", kazao je bivši trener Sochauxa, Real Betisa i Bastije.

Kao najveće favorite prvenstva Hadžibegić izdvaja tri selekcije, a izdvaja i potencijalna iznenađenja.

"Favoriti su Francuska, Njemačka i Španija, a od iznenađenja očekujem Tursku i Hrvatsku za koje mislim da mogu napraviti iznenađenje. Hrvatsku stalno pratim. Mnogo su kvalitetni. Njihovi igrači igraju u vrhunskim klubovima i mislim da je njihov selektor napravio dobru atmosferu i dobar izbor. Veoma sam zaniteresiran da vidim kako će se Albanija ponašati na prvenstvu", poručuje 58-godišnji trener koji je 1999. godine boravio i na klupi reprezentacije BiH.

Hadžibegić smatra da je Španija i dalje vrhunska reprezentacija i da nije uredu mjeriti je po neuspjehu na Mundijalu u Brazilu.

"Španija je super selekcija. Na Mundijalu u Brazilu nisu uspjeli jer su drugi bili bolji. Vjerujem da će Španija biti dobar protivnik i ono što se desilo u Brazilu je jedno, a šta će se desiti u Francuskoj je drugo", smatra Hadžibegić.

Govoreći o igračima za koje bi volio da bljesnu, bez mnogo razmišljanja je kazao: "Priželjkujem da Ronaldo pokaže sve svoje kvalitete".