Promjena u klubu
5

Faruk Dedić više nije trener visočke Bosne, zamijenio ga Ivo Ištuk

Klix.ba
Faruk Dedić i Ivo Ištuk
Faruk Dedić i Ivo Ištuk
Na sjednici UO NK Bosna Visoko koja je održana u utorak u prostorijama kluba dogovoren je sporazumni raskid ugovora s Farukom Dedićem, koji je dosad obnašao funkciju šefa stručnog štaba seniorske ekipe.

"Ovim putem se UO NK Bosna Visoko zahvaljuje gospodinu Faruku Dediću na dvogodišnjem predanom radu i uspjesima koje je postigao sa našom ekipom. Dedić je na mjesto šefa stručnog štaba došao u najturbulentnijim vremenima za naš kolektiv. Tokom vremena provedenog u klubu, bivši šef struke je ostavio neizbrisiv trag te je pomogao u unapređenju i razvoju kluba. Imajući u vidu da je Dedić izuzetan poznavalac fudbalskih prilika, kao i činjenicu da je za dvije godine provedene u NK Bosna pokazao da je pored toga i ljudska kao i moralna veličina, UO je donio jednoglasnu odluku da on i dalje ostaje član našeg kolektiva te da će mu u dogovoru sa čelnicima kluba biti dodjeljena nova uloga i funkcija unutar kluba", saopćeno je iz visočkog kluba.

Ovim povodom se oglasio i Dedić.

"Zahvaljujem se svima u klubu na dosadašnjoj sauradnji, izuzetno sam ponosan na ostvarene rezultate u proteklom periodu. Upravnom odboru, igračima i navijačima NK Bosna Visoko želim puno sreće uz nadu da će naredne sezone gledati naš klub u Premijer ligi, naš grad to zaslužuje", rekao je biviši šef stručnog štaba NK Bosna Visok.

UO kluba je promptno reagovao te je na mjesto novog šefa stručnog štaba imenovao jednog od najtrofejnijih bh. trenera Ivu Ištuka.