Nogomet
35

Faris Handžić: Hvala navijačima, oni su nas nosili do trofeja

Piše: D.B.
Faris Handžić u dresu FK Sarajevo
Faris Handžić u dresu FK Sarajevo
Nakon pobjede u Zenici rezultatom 2:0, FK Sarajevo je u uzvratnom susretu finala Kupa BiH danas na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ponovo savladao ekipu Čelika, ovog puta rezultatmo 3:1 i tako osvojio pomenuto takmičenje. Mladi nogometaš Bordo ekipe, Faris Handžić, presretan je nakon osvajanja svog prvog velikog trofeja u svojoj karijeri.

Nogometaši Sarajeva su odigrali dvije zaista dobre utakmice u kojima su nadigrali protivnike i zasluženo osvojili Kup BiH.

"Znali smo da nas očekuju dvije izuzetno teške utakmice protiv Čelika, koji je kvalitetna ekipa. Ipak, mi smo imali veći motiv i željeli smo više pobjedu u oba susreta. Na kraju smo to uspjeli ostvariti i tako osvojiti dugo očekivani trofej", izjavio je Handžić.

Ovo je njegov prvi trofej osvojen s prvom ekipom tima sa Koševa.

"Meni osvajanje Kupa BiH mnogo znači, jer sam dijete Sarajeva, ponikao sam u ovom klubu. Također, nije mala stvar osvojiti trofej sa 18 godina", kazao je mladi nogometaš Sarajeva.

Današnjom atmosferom je oduševljen.

"Atmosfera je bila fenomenalna, navijači su nas nosili do ovog trofeja, bili su naš dvanaesti igrač. Zbog toga im se želim zahvaliti i obećati da ćemo i dalje davati sve od sebe kako bi im dokazali da vrijedimo", rekao je Handžić.

Ambicije FK Sarajevo u narednoj sezoni su visoke.

"Imamo jako kvalitetnu ekipu, a uz nekoliko pojačanja, mislim da možemo daleko dogurati u Evropi. Što se tiče bh. takmičenja, želimo osvojiti oba trofeja. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome", završio je Handžić.