Nogomet
210

FARE još uvijek nije kontaktirao NSBiH, Sarajevu kazna za transparent u utorak

Piše: D. B.
Sporni transparent navijača FK Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sporni transparent navijača FK Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nakon što je grupa navijača FK Sarajevo Horde zla istakla transparent na derbiju protiv Željezničara u subotu, udruženje FARE (Nogomet protiv rasizma u Evropi) je saopćilo da će kontaktirati NSBiH te tražiti kaznu za tim sa Koševa. Međutim, zasad zahtjev u krovnu kuću bh. nogometa nije stigao, ali FK Sarajevo očekuje kazna za isticanje neprimjerenog transparenta.

Podsjetimo, Horde zla su se našle u fokusu nakon što su istakli dugi transparent s natpisom "17. 5. je Međunarodni dan borbe protiv homofobije. U čast sutrašnjeg praznika vašeg, napušite se dobro k***a našeg", koji je bio upućen navijačima ljutog rivala FK Željezničar.

Izvršni direktor FARE-a Piara Power je najavio da će kontaktirati NSBiH i tražiti da sankcioniše FK Sarajevo, no, zahtjev još uvijek nije stigao. Ipak, klub sa Koševa će svakako biti kažnjen, jer tako nalaže Pravilnik NSBiH.

"Niko nas nije kontaktirao niti smo dobili bilo kakav zahtjev. Ovakve stvari se kvalificiraju kao isticanje neprimjerenog transparenta i tako se kažnjavanju. Neke kazne posebne vrste neće biti. Sjednica Disciplinske komisije NSBiH će biti održana u utorak naredne sedmice" , potvrđeno je iz NSBiH za portal Klix.ba.