Premijer liga BiH
1.8k

Fantastično Sarajevo pobjedom nad Slobodom okončalo 2020. godinu bez poraza

N. K.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Slobode rezultatom 2:1 te su tako trijumfalno završili 2020. godinu u kojoj nisu zabilježili niti jedan poraz.

Bordo tim je od početka utakmice imao inicijativu koju su krunisali preko odličnog Tatara u 22. i 27. minuti utakmice.

Reprezentativac BiH je prvo iskoristio veliku grešku gostujuće odbrane i dodavanje Velkoskog te mirno pogodio za vodstvo Bordo tima, a potom je asistenciju Handžića pretvorio u pogodak.

U prvom poluvremenu moglo se primijetiti da su Slobodini igrači bili izuzetno grubi i nervozni pa su za 45 minuta igre dobili već četiri žuta kartona.

U sličnom ritmu se nastavila utakmica pa je Devedžić nakon jednog brutalnog starta već u trećoj minuti drugog poluvremena dobio crveni karton.

Bordo tim je u laganom ritmu privodio utakmicu kraju, ali ih je donekle zabrinuo pogodak Kurtalića koji se dobro snašao u šesnaestercu domaćih. Ipak, do kraja utakmice više nije bilo promjena pa je ostalo konačnih 2:1.

Sjajno Sarajevo je večerašnjom pobjedom pobjeglo drugoplasiranom Željezničaru na čak devet bodova i bit će potrebno pravo čudo da prospe prednost do kraja prvenstva i ne odbrani titulu prvaka. S druge strane Sloboda je u sigurnoj zoni na osmoj poziciji.

Tabela: