Liga prvaka
22

Fantastični Joao Felix donio veliku pobjedu Atleticu, Liverpool lagano s Midtjyllandom

N. K.
Joao Felix (Foto: EPA-EFE)
Joao Felix (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u okviru 2. kola Lige prvaka ekipu Midtjyllanda rezultatom 2:0 te su tako potvrdili trijumf iz prvog kola ostvaren protiv Ajaxa.

Liverpoolov trener Jurgen Klopp na teren je izveo kombinovan sastav bez svojih najvećih zvijezda, ali je njegova ekipa ipak dominirala. Imali su gotovo 70 posto posjeda lopte u prvom poluvremenu, ali su izostali šutevi i golovi pa je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 0:0.

Slično je bilo i u nastavku meča, ali je posao domaćim znatno olakšao vodeći pogodak koji je postigao Jota nakon sjajnog prodora i asistencije Alexander-Arnolda. Konačnih 2:0 postavio je Salah golom iz penala u 93. minuti.

U drugoj utakmici ove grupe Atalanta i Ajax su odigrali pravu ljepoticu na Gewiss stadionu koja je okončana rezultatom 2:2.

Ajax je imao prednost 0:2 na poluvremenu golom Tadića iz penala i Traorea, ali se Atalanta vratila u nastavku te majstorima sjajnog Zapate došla do boda.

Odlična utakmica odigrana je i na Wanda Metropolitanu gdje je Atletico nakon velikog preokreta pobijedio Salzburg s 3:2.

Llorente je doveo Atletico u vodstvo, ali je Szoboszlai prije odlaska na odmor donio izjednačenje. Samo što se krenulo s centra u nastavku Berisha donosi preokret, a potom za 2:2 pogađa Joao Felix. Sjajni Portugalac je kasnije postigao još jedan gol za konačnih 3:2.

Grupa A:

Atletico - Salzburg 3:2 (Llorente 29', Joao Felix 52', 85' - Szoboszlai 40', Berisha 47')

Tabela:

Grupa D:

Liverpool - Midtylland 2:0 (Jota 55', Salah 93')

Atalanta - Ajax 2:2 (Zapata 54', 60' - Tadić 30', Traore 38')

Tabela: