Zbog povrede mišića
0

Falcao: Nisam siguran hoću li biti spreman za nedjelju

Totalsport
Radamel Falcao
Radamel Falcao
Sjajni Kolumbijac Radamel Falcao pojavio se s "kiselim" osmijehom pred španskim medijima nakon što je u sklopu 5. kola Primere postigao dva pogotka u pobjedi svog Atletica kod Betisa (4-2).

Razlog "nezadovoljstva" je zabrinutost zbog mišića zadnje lože, zbog kojeg je morao napustiti teren nedugo nakon što je u 48. minuti zabio iz penala za 2-2.

"Sretan sam da sam pogodio, ali prvenstveno zbog toga što smo u konačnici slavili. Bili smo sjajni i zasluženo smo uzeli tri boda vrlo dobrom Betisu. Svaka pobjeda približava nas više našim zacrtanim ciljevima uoči sezone", rekao je Falcao, te se osvrnuo na razlog napuštanja terena u 53. minuti.

"Osjetio sam bol i tražio sam da me zamijene. Moram vidjeti kako ću se osjećati, ali trenutno me boli i nisam siguran hoću li moći zaigrati protiv Espanyola u nedjelju", rekao je Kolumbijac.

"Nikada nisam rekao da mi je cilj boriti se za naslov najboljeg strijelca lige (Pichichi). Moj je jedini cilj, kao napadaču, davati golove i nadati se da će golovi pomoći Atleticu da pobijedi. Ovdje nisam ja bitan već ekipa. Naš cilj je pokušati pobijediti svakog ko nam stane na put", zaključio je sjajni Falcao.

Kolumbijac je nakon pet kola Primere na brojci od sedam pogodaka, te samostalno drži prvo mjesto na llisti strijelaca ispred Lionela Messija, koji je dosada dao šest golova. Atletico pak na svom kontu ima 13 od maksimalnih 15 bodova, te drži drugo mjesto s dva boda manje od stopostotne Barcelone.