Najbolji strijelac Primere
0

Falcao bi zbog teške ekonomske situacije mogao napustiti Atletico

Totalsport
Radamel Falcao
Radamel Falcao
Kolumbijski nogometni reprezentativac u redovima Atletico Madrida Radamel Falcao (26) digao je uzbunu u ponajboljim evropskim klubovima nakon izjave kako bi ga teška ekonomska situacija u Španiji mogla natjerati da potraži novi klub.

Prošle sezone sjajni napadač je postigao 36 golova u svim takmičenjima i predvodio je Atletico do naslova u Evropskoj ligi. Ove je sezone startao jednako ubojito i 10 je golova zabio u šest odigranih susreta, uključujući hat-trick Chelseaju u Evropskom superkupu.

"Imam ugovor s Atleticom još puno godina. Sada je moja realnost Atletico i ne mogu razmišljati o ničem drugom. Ali ne znam što će dogoditi u budućnosti. Situacija ne ovisi samo o igračima i menadžmentu nego i ekonomiji klubova, čak i zemlje", rekao je Falcao za Marcu.

"Mogu se voditi samo onim što su mi rekli u klubu, a rekli su da će biti za mene teško da ostanem ako ne izborimo Ligu prvaka. Budućnost je neizvjesna vezana uz ekonomsku situaciju, ali u klubu su napravili velik napor kako bi zadržali igrački kadar na okupu, što dovoljno govori o tome kako Atleticu dobro ide", dodao je trenutno najbolji strijelac Primere (sedam golova).