Nakon prvog meča
30

Fabregas: Defanziva na Camp Nou traje vječnost, to je samoubilačka misija

Klix.ba
Fabregas u duelu s Messijem (Foto: EPA-EFE)
Fabregas u duelu s Messijem (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Chelseaja Cesc Fabregas razočaran je zbog činjenice da je njegov tim nakon velike greške u odbrani ispustio pobjedu protiv Barcelone u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Ekipa Antonija Contea je svih 90 minuta igrala sjajan defanzivni nogomet, a kada su prvi put napravili grešku, Lionel Messi iskoristio je asistenciju Inieste i postigao važan pogodak za svoju ekipu pred uzvrat.

Bivši nogometaš Barcelone Cesc Fabregas je nakon meča kazao da je njegov saigrač Willian mogao postići hat-trick. Podsjećamo, Brazilac je pored pogotka iz drugog poluvremena pogodio i dvije stative.

"Šteta, jer mislim da smo igrali dobro. Sproveli smo naš plan u djelo, bili smo čvrsti, kompaktni i odigrali smo timski. Willian je mogao postići hat-trick, ali kućama idemo tužni jer nam fantastična igra nije donijela rezultat", kazao je Fabregas, a nakon toga otkrio šta njegov tim čeka u uzvratu.

"Dvomeč je još uvijek otvoren, pokazali smo da se možemo nadmetati s njima. Bit će nam potrebna još jedna sjajna utakmica kako bismo na Camp Nou prošli dalje. Potrebno je imati mnogo karaktera da bismo igrali s ekipom koja ima 70 posto vremena u nogama. U Barceloni moramo ići po pogodak, jer braniti se 90 minuta tamo traje vječnost i to je samoubilačka misija. Moramo igrati svoju igru", završio je Fabregas.

Uzvratni meč između Barcelone i Chelseaja na rasporedu je 14. marta u Španiji.