Nogomet
0

FA pokrenuo disciplinski postupak protiv Fergusona

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Komentari koje je menadžer Alex Ferguson odaslao na račun suca Martina Atkinsona, nakon poraza njegove ekipe u utorak na Stamford Bridgeu od Chelseaja 2-1, mogli bi ga skupo koštati.

"Uvijek želite poštenog suca ili barem nekog jakog, dobrog suca. Mi ga nismo dobili i moram reći da sam se uplašio i prije utakmice kada sam vidio ko će nam dijeliti pravdu. Bojao sam se najgorega", rekao je između ostalog Ferguson za klupsku televiziju.

Ferguson je bio bijesan što Atkinson nije isključio Davida Luisa nakon prekršaja nad Wayneom Rooneyjem, u situaciji kada je Chelseajev igrač već imao žuti karton. Nakon toga je Atkinson dosudio sporni penal za domaćine, nakon što je Chris Smalling, po mišljenju suca, faulirao Jurija Žirkova u kaznenom prostoru gostiju.

Frank Lampard je iz penala zabio za pobjedu Chelseaja 2-1 u zaostaloj utakmici 18. kola Premiershipa. Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) dala je Fergusonu rok do utorka u 16 sati da se očituje o svom ''neprimjerenom ponašanju po pitanju komentara u medijima''.

Bude li škotski mag proglašen krivim, sigurno će dobiti uz aktuelnu kaznu i dodatne dvije utakmice suspenzije vođenja ekipe. Naime, još iz prošle sezone mu je ostala uvjetna kazna zbog kritiziranja fizičke spreme suca Alana Wileyja. Tada je dobio četiri utakmice suspenzije, ali dvije uvjetno, do kraja ove sezone. Manchester United je vodeći na tabeli, sa 4 boda prednosti pred Arsenalom. U nedjelju će ''crveni vragovi'' gostovati kod Liverpoola u derbiju najvećih rivala engleskog nogometa.