Nogomet
22

FA Cup: Đurić debitovao u remiju Bristola, ispalo pet timova iz Premiershipa

Piše: O. T.
Foto: Bristol City Twitter
Foto: Bristol City Twitter
U trećem kolu FA Cupa Bristol City je na domaćem terenu remizirao sa Fleetwoodom (0:0), a debitantski nastup za Bristol upisao je bosanskohercegovački reprezentativac Milan Đurić. Od timova iz Premiershipa od FA Cupa su se oprostili Everton, Bournemouth, Swansea, Stoke i West Bromwich Albion.

Bristol nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena i plasirati se u naredno kolo najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu. Prolaz u četvrto kolo tražit će u uzvratnom meču u gostima, jer pravilo ovog takmičenja nalaže da se u slučaju remija u prvom meču svih faza takmičenja osim finalne igra uzvrat čiji domaćin obično bude tim koji je u prvom meču bio gost.

Đurić je za Bristol odigrao svih 90 minuta.

U terminu od 16 sati odigrana su ukupno 23 meča FA Cupa, a od klubova iz Premiershipa od takmičenja se oprostilo pet ekipa.

Everton je kod kuće poražen od Leicester Citjya (2:1), Swansea je u gostima izgubio od Hull Cityja (2:0), West Bromwich Albion je iznenađujuće poražen od Derbyja kod kuće (2:1), Bournemouth je u gostima poražen od Millwalla (3:0), dok je Stoke izgubio od Wolvesa na svom terenu sa 2:0.

Crystal Palace, također član Premiershipa, morat će igrati uzvrat jer je u gostima remizirao sa Boltonom (0:0), a isti scenarij čeka i Southamtpon koji je u gostima remizirao sa Norwichom (2:2), odnosno Sunderland i Burnley (0:0).

Jedini klub iz Premiershipa, od svih koji su igrali u terminu od 16 sati, koji je prošao dalje je Watford koji je kod kuće savladao Burton (2:0).

Sinoć je Manchester City u gostima savladao West Ham (5:0), a danas od 18:30 sati Arsenal gostuje Prestonu.

Chelsea sutra dočekuje Peterborough, Tottenham kod kuće igra protiv Aston Ville, Middlesbrough protiv Sheffielda i Liverpool protiv Plymoutha.