Drugo pretkolo
27

Tok utakmice / Evropska liga: Željezničar - Apollon 1:2

Piše: E. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara u prvom meču drugog pretkola Evropske lige dočekali su Apollon iz Limassola i izgubili rezultatom 2:1. Tekstualni prijenos utakmice sa stadiona Grbavica mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
  • Kraj utakmice. Apollon je slavio na Grbavici protiv Željezničara rezultatom 2:1.

90' - GOOOL!!! Plavi su smanjili! Čurjurić je sjajno uposlio Krpića koji skoro iz mrtvog ugla šalje loptu u mrežu za 1:2.

84' - Posljednja izmjena na meču. Veselinović je zamijenio Arežinu.

84' - Papoulis napušta teren, ulazi Schembri.

79' - GOOOL!!! Sachetti je pogodio. Nakon kornera lopta je došla do Sachettija koji šutira iz prve, lopta ponovo prolazi kroz ruke Kjosevskom i ulazi u gol.

74' - Prvi udarac u okvir gola gostiju na meču! Pokušao je Blagojević, Vale brani!

69' - Blagojević je ušao u igru umjesto Vranješa.

67' - Pereyra je ušao umjesto Markovića u redovima Apollona.

60' - Pola sata do kraja na Grbavici. Plavi pokušavaju stići do pogotka, ali se Apollon sjajno brani.

46' - Počinje drugo poluvrijeme. Izmjena u redovima Želje. Zajmović je izašao, Zec je ušao. I kod Apollona zamjena. Soumas je izašao, Vasiliou ušao.

  • Kraj prvog poluvremena. Apollon vodi rezultatom 1:0 autogolom Bogičevića.

40' - Pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Željezničar pokušava stići do izjednačenja, ali se Kiprani dobro brane i Plavi ne mogu prići njihovom golu.

24' - GOOOL!!! Apollon vodi na Grbavici autogolom! Sardinero je izveo slobodan udarac, Bogićević je glavom samo malo skrenuo loptu i ona kroz ruke Kjosevskog završava u mreži.

10' - Gosti s Kipra dominiraju terenom u prvih desetak minuta meča, ali generalno susret za sada prolazi bez većih uzbuđenja.

1' - Susret je počeo.

20:25 - Igrači obje ekipe izlaze na teren. Susret počinje za pet minuta.

20:15 - Željezničar igra u sastavu: Kjosevski, Pavić, Bakrač, Bogičević, Rodin, Vranješ, Šabanadžović, Čurjurić, Zajmović, Arežina i Krpić.

Apollon će od prve minute istrčati u sljedećem sastavu: Vale, Soumah, Roberge, Yuste, Pedro, Sachetti, Kyriakou, Marković, Papoulis, Sardinero i Maglica.

20:05 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice drugog pretkola Evropske lige između Željezničara i Apollona. Susret se igra na stadionu Grbavica, a počinje u 20:30 sati.